CVB Spel

CVB Spel

Via landelijke en/of regionale bijeenkomsten werken we samen met vertegenwoordigers uit verschillende CvB’s aan rol van de CvB in het proces van passend onderwijs (richting inclusief onderwijs). Zo zoeken we ook steun bij ‘anderen’ (experts uit andere beroepen, ‘purpose driven organisaties’, deskundigen uit het bedrijfsleven etc.), om als CvB sterker te worden. Tijdens die bijeenkomsten werken we onder andere met een tweetal ontwikkelde spellen.

Twee spellen

Om de rol van de CvB duidelijk te krijgen zijn er in samenwerking met Gedragswerk twee spellen ontwikkeld. Het ene spel heet Goud in Handen en gaat voornamelijk over de vragen: Wat doet de CvB? En Waarom doet de CvB wat ze doet?

Het andere spel Goud in Beweging is hier een vervolg open gaat in op vragen als: Hoe werkt de CvB? Hoe zorg je dat jouw CvB goed functioneert?

Met wie?

De twee spelen zijn te spelen door alleen leden van de Commissie voor de Begeleiding, maar ook samen met anderen die bij de CvB betrokken zijn, zoals het hele schoolteam, de samenwerkingsverbanden, meerdere CvB’s uit de regio of externe partners.